La Carxofa

Comunicació inclusiva i feminista: Parles inclusiu?

Parlar de forma inclusiva és bàsicament fer política en cada frase.

Parlar i Comunicar-se Inclusivament és una revolució necessària per fer front a les injustícies i discriminacions que imperen en la societat. No permetrem que cap persona sigui deixada de banda, ignorada o silenciada per les visions arcaiques i tòxiques de la societat. Ha arribat el moment de fer una crida a l’acció i destruir les barreres comunicatives que exclouen a tantes persones.

El meu nom és Marta Molas de la cooperativa Clara Comunicació, i et guiaré amb passió i determinació en aquesta jornada cap a la Comunicació Inclusiva. Tant si ets un professional assedegat de canvi, com una persona farta de ser silenciada, aquest curs et dotarà de les eines necessàries per trencar els esquemes i conquerir l’espai que et correspon.

Què aprendràs?

A qui va dirigit?

Defineix-te per poder explicar-te

Fer una mica d’instrospecció serveix per tenir clars els missatges que enviem al exterior. T’ensenyem com.

Investiga quin es el teu target

Els missatges han d’adaptar-se a qui els rebrà. Saber això es imprescincible per no confondre al personal.

Clarifica els objectius

Quins objectius tenim amb el que volem comunicar? Com ens posicionarà?

Llenguatge, Realitat i Transformació

1
Què és i què he de fer diferent?
5 minuts

En la primera lliçó d'aquest curs de comunicació inclusiva, ens centrem en la relació entre el llenguatge, la realitat i la discriminació. S'analitza com el llenguatge pot ser discriminatori i l'impacte que això té en la nostra realitat. Destaquem la importància de canviar els llenguatges, les imatges i els relats per construir una comunicació que tingui en compte la diversitat i que desactivi la naturalització de la discriminació.

2
Avaluació: Llenguatge, Realitat i Transformació
3 questions
Respon les preguntes amb l'opció correcta i comprova el teu coneixement en aquest àmbit:

Capgira les Normes amb el Llenguatge Inclusiu

1
El llenguatge inclusiu és feminista
5 minuts

Descobreix com el llenguatge pot reflectir la diversitat i promoure la inclusió. Explorarem opcions com el desdoblament de gènere, paraules neutres i altres formes disruptives de comunicació. Aprèn a expressar-te de manera més inclusiva i respectuosa. Comencem!

2
Avaluació: Capgira les Normes amb el Llenguatge Inclusiu
3 questions

Llenguatge inclusiu i storytelling no discriminatori

1
El llenguatge inclusiu: llenguatge no discriminatori
10 minuts

Demolim els murs del llenguatge: una revolta disruptiva cap a la comunicació inclusiva i no discriminatòria. Trencant barreres i escoltant les necessitats de les persones, desafiem els estereotips i consensuem els termes. Desconstruint la discriminació en qüestions de sexualitat, raça, cos, discapacitat, salut mental i edat. Reescrivim les històries per a un món més igualitari. Uneix-te a la revolta, converteix-te en un agent del canvi amb el poder de les teves paraules.

2
Avaluació: Llenguatge inclusiu i storytelling no discriminatori
3 questions

Anàlisi del relat: Desafiant els estereotips de gènere en els mitjans de comunicació

1
El relat, som objectes o subjectes?
10 minuts

En aquesta lliçó, s'aborda la importància d'anàlisi del relat i storytelling, més enllà de les paraules utilitzades. S'explica com les històries, des de notícies fins a pel·lícules i converses quotidianes, sovint contenen discriminació i estereotips envers les dones. Es destaca la necessitat de qüestionar aquests relats per aconseguir una representació més igualitària i evitar la invisibilització i infravaloració de les dones en els diferents mitjans de comunicació.

2
Avaluació: Anàlisi del relat
4 questions

Juguem a arreglar imatges

1
Les imatges importen (i molt)
10 minuts

En aquesta lliçó descobrirem com les imatges poden ser armes de discriminació o eines de rebel·lió. Explorarem com les fotografies, icones, il·lustracions i grafismes poden tenir un impacte directe en la lluita per la igualtat. Aprendrem a identificar les peces clau de les imatges i com les podem hackejar per reflectir una visió més inclusiva i provocativa.

Imatges inclusives: De la discriminació a la diversitat

1
Imatges inclusives, ¡sí se puede!
8 minuts

En aquesta lliçó, descobriràs com les icones i il·lustracions poden transformar la comunicació en una eina d'inclusió. Desafia els estereotips i descobreix com aquests elements visuals poden promoure la igualtat. Explora exemples concrets de semàfors, lavabos i emojis, i aprèn com utilitzar-les per reflectir la diversitat de gènere i la inclusió en el teu propi treball creatiu.

Icones i il·lustracions: La revolució inclusiva

1
Icones i il·lustracions inclusives!
5 minuts

En aquesta lliçó, descobriràs com les icones i il·lustracions poden transformar la comunicació en una eina d'inclusió. Desafia els estereotips i descobreix com aquests elements visuals poden promoure la igualtat. Explora exemples concrets de semàfors, lavabos i emojis, i aprèn com utilitzar-les per reflectir la diversitat de gènere i la inclusió en el teu propi treball creatiu.

2
Avaluació: Icones i il·lustracions inclusives
3 questions

Comunicació i accessibilitat

1
Accessibilitat: si no és accessible no és la meva comunicació!
5 minuts

En aquesta lliçó, s'insisteix en la importància de la comunicació inclusiva i es plantegen preguntes provocadores per conscienciar sobre l'accessibilitat dels materials comunicatius. Es promouen accions com l'ús de braille, subtítols, descripcions alternatives, lletra gran i colors contrastats per garantir que totes les persones puguin accedir a la informació. L'objectiu és transformar el món a través de la comunicació, tenint en compte les diverses dificultats que les persones poden tenir. Som-hi! Fem que la comunicació sigui per a tothom, sense exclusions!

2
Avaluació: Comunicació i accesibilitat
3 questions

Last but not least: la comunicació interna inclusiva!

1
Comunicació interna inclusiva
4 minuts

La darrera lliçó del curs ens convida a abraçar el poder disruptiu de la comunicació interna inclusiva. Ens recorda que no es tracta només d'un simple afer corporatiu, sinó d'una eina de transformació social i organitzativa. Desafia les normes establertes i busca la igualtat, l'empoderament i la participació de totes les persones dins de l'organització!

2
Avaluació - La comunicació interna inclusiva!
3 questions

Sigues el primer a afegir una ressenya.

Please, login to leave a review
Inscrits: 14 alumnes
Durada: 8 hores
Lliçons: 9
Video: 2 hores
Nivell: Mitjà
Comunicació inclusiva i feminista: Parles inclusiu?
Price:
Gratuït