La Carxofa

Sostenibilitat Alimentària a Barcelona

AL PRIMER CRIT

Sèrie de reportatges documentals amb materials didàctics sobre l’alimentació sostenible a Barcelona

NOU

Amb un format d’aprenentatge innovador, aquesta sèrie combina la potència narrativa del documental amb l’estructura i els recursos educatius d’un curs. Cada capítol et portarà en un viatge captivant per reflexionar sobre com arriben els aliments a la nostra taula, amb un enfocament especial en els intermediaris i en els consumidors com a peça clau en aquest procés. Descobriràs el treball dels valents treballadors que fan possible l’extracció de la matèria primera i els reptes que enfronten.

A més dels capítols de la sèrie, el projecte ofereix materials didàctics gratuïts, que inclouen activitats complementàries. Aquesta combinació de recursos educatius t’ajudarà a explorar temes rellevants i a aprofundir en els coneixements sobre l’alimentació sostenible. A més, aquests materials et brindaran l’oportunitat de desenvolupar la teva consciència ambiental i promoure el consum responsable.

Què aprendràs?

A qui va dirigit?

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona:

Introducció

1
Abans de començar
30 minuts

Aquest curs està pensat per estudiants de l'ESO o batxillerat/formació professional. 

Es va crear amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona per servir de material pedagògic per centres formatius. Trobaràs la totalitat del curs i informació sobre el projecte a https://alprimercrit.cat/

D’on ve el que mengem?

1
Reportatge: D’on ve el que mengem?

Descobreix l'origen dels aliments que consumim i aprofundeix en la cadena d'aprovisionament alimentari. Explora els processos de producció, distribució i comercialització per entendre millor com arriben els aliments a la nostra taula.

2
Test: D’on ve el que mengem?
8 questions
3
Activitats Capítol 1: D'on vé el que mengem?

I què passa amb la carn i el peix?

1
Reportatge: I què passa amb la carn i el peix?

Examina críticament el consum de carn i peix i els impactes que tenen en el medi ambient i la sostenibilitat. Descobreix les alternatives a la producció convencional i explora com podem fer eleccions més conscients i responsables en aquest àmbit.

2
Test: I què passa amb la carn i el peix?
7 questions
3
Activitats Capítol 2: Què passa amb la carn i el peix?

Les alternatives a Barcelona

1
Reportatge: Les alternatives a Barcelona
1 hora

Descobreix les iniciatives i els projectes innovadors que promouen l'alimentació sostenible a Barcelona. Explora els mercats de proximitat, les cooperatives agrícoles, els horts urbans i altres alternatives que sorgeixen per fomentar un sistema alimentari més just i sostenible.

2
Test: Les alternatives a Barcelona
6 questions
3
Activitats Capítol 3: Les alternatives a Barcelona

Fast vs Slow Food

1
Reportatge: Fast vs Slow Food
2
Test: Fast vs Slow Food
8 questions
3
Activitats Capítol 4: Fast vs Slow Food

Sigues el primer a afegir una ressenya.

Please, login to leave a review
Inscrits: 10 alumnes
Durada: 8 hores
Lliçons: 5
Video: 2 hores
Nivell: Fàcil
Sostenibilitat Alimentària a Barcelona
Price:
Gratuït