La Carxofa

Drets sexuals i reproductius

Aquest curs de quatre vídeos curts té com a objectiu donar a conèixer quins són els nostres drets sexuals i reproductius i la necessitat de reivindicar-los. Basant-nos en les guies educatives del Consell Nacional de Juventut de Catalunya i el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats, cada vídeo representa un dels drets bàsics que hem de defensar com a joves ciutadanes i subjectes de dret: el dret a la sobirania corporal, el dret a l’educació sexual, el dret a la diversitat sexual i de gènere, i el dret a la salut sexual gratuïta i universal.

A través d’una narració compromesa i informativa, cada vídeo exposarà els fonaments i les problemàtiques associades a cada dret, així com les accions necessàries per aconseguir-los plenament. Descobriràs com la sobirania corporal és clau per erradicar les violències masclistes i patriarcals, i com la llibertat de decidir sobre el propi cos i sexualitat és fonamental per construir una nova societat més igualitària.

Què aprendràs?

A qui va dirigit?

Amb el suport de:

Vídeos amb material didàctic

1
¿Què en saps?
7 questions
2
Dret a l'educació sexual
1 hora

En aquesta lliçó aprendràs la importància de l'educació sexual i el seu significat més ampli. Entendràs que no es tracta només d'aprendre a utilitzar un preservatiu o conèixer les diferents infeccions de transmissió sexual, sinó que implica molt més. 

3
Dret a la diversitat sexual i de gènere
1 hora

En aquesta lliçó, ens centrarem en la diversitat sexual i d'identitats, explorant les diferents maneres en què les persones experimenten la seva sexualitat i com s'identifiquen.

 

4
Dret a la salut sexual
1 hora

En aquesta lliçó, explorarem el tema de la salut sexual i els drets reproductius, centrant-nos en el dret a la interrupció lliure de l'embaràs i l'accés a una salut sexual gratuïta i inclusiva. A través d'aquesta activitat de reflexió, t'encoratgem a examinar les teves pròpies opinions i experiències sobre aquests temes importants

5
Avaluació
10 questions
6
Avaluació escrita: Drets sexuals i reproductius

Sigues el primer a afegir una ressenya.

Please, login to leave a review
Inscrits: 18 alumnes
Durada: 3 hores
Lliçons: 3
Video: 1 hores
Nivell: Mitjà