La Carxofa

L’espoli del Sàhara Occidental

L’ocupació marroquina al Sàhara Occidental s’ha prolongat des del 1975. Durant tots aquests anys s’han atropellat impunement els drets fonamentals del poble sahrauí, mitjançant l’abús continu de les sahrauís en territoris ocupats, la construcció d’un mur d’apartheid que es cobra vida de sahrauís diàriament i el saqueig sistemàtic de les riqueses naturals del Sàhara Occidental, vulnerant totes les resolucions internacionals.

En aquest curs t’endinsaràs en la realitat del conflicte a dia d’avui i aprendràs quins són els eixos principals de l’espoli actual que pateix el poble sahrauí per part de grans empreses i institucions internacionals. A partir del spot “Western Sahara is not for Sale” realitzat per Bruna Coop, descobriràs quins són els punts principals de l’espoli i aprendràs sobre les conseqüències geopolítiques, socials i humanitàries que està causant l’ocupació. 

Què aprendràs?

A qui va dirigit?

Un projecte de:

Introducció

1
¿Què en saps?
10 questions
2
Breu història del Sàhara Occidental
35 minuts

Breu història del Sàhara Occidental 

Aquesta lliçó oferirà una visió general concisa dels esdeveniments i actors clau implicats en l'ocupació del Sàhara Occidental.

3
L'espoli de recursos naturals del Sàhara Occidental
35 minuts

En aquesta lliçó ens endinsarem en el tema de l'espoli del Sàhara Occidental per part de tercers països i empreses transnacionals, tot partint del spot "El Sàhara occidental no està en venda" realitzat per Bruna Coop. 

4
El moviment de resistència Sahraui
35 minuts

L'ocupació del Sàhara Occidental i el conflicte armat prolongat han generat un moviment de resistència que ha estat un exemple per altres resistències arreu del món. Aquesta lliçó explora el moviment de resistència del Front Polisario així com l'estat actual del conflicte i les respostes internacionals al mateix. 

5
Conseqüències de l'ocupació del Sàhara Occidental
35 minuts

Aquesta lliçó explora els impactes humans, socials i geopolítics de l'ocupació del Sàhara Occidental pel Marroc.

6
Avaluació Final: L'ocupació del Sàhara Occidental
15 questions
7
Avaluació escrita
4
4 out of 5
1 Ratings

Detailed Rating

Stars 5
0
Stars 4
1
Stars 3
0
Stars 2
0
Stars 1
0

{{ review.user }}

{{ review.time }}
 

Veure més
Please, login to leave a review
Inscrits: 53 alumnes
Durada: 9 hores
Lliçons: 4
Video: 2 hores
Nivell: Mitjà
L’espoli del Sàhara Occidental
Price:
Gratuït

Accessibilitat